Vergoeding mogelijk?

Vergoeding van Dermasilk door de zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden Dermasilk producten bij chronische huidaandoeningen. De uitzondering is Eczeem, daarvoor wordt verbandkleding met antibacteriële werking niet vergoed. Overleg met je zorgverzekeraar of je recht hebt op vergoeding. Om daarvoor in aanmerking te komen, is een volledig ingevuld receptformulier benodigd.

Wordt Dermasilk vergoed?

Dermasilk is door Zorgverzekeraars Nederland (ZN) gekwalificeerd als een verbandhulpmiddel. Dit betekend dat onze producten voor de behandeling van chronische inflammatoire huidaandoeningen in aanmerking komen voor vergoeding door je zorgverzekering.

Niet vergoed bij eczeem

Bij eczeem wordt Dermasilk niet vergoed. Dat komt door de antibacteriële werking van onze producten. Daar hebben mensen met eczeem veel baat bij, maar door zorgverzekeraars is uit kostenoverwegingen besloten om alleen reguliere krabpakken te vergoeden (zonder antibacteriële werking).

We zijn continu in gesprek met behandelaars, patiëntenvereniging en zorgverzekeraars om de vergoedingsmogelijkheden te verbeteren.

Of je recht hebt op vergoeding, hangt af van je persoonlijke situatie en je zorgverzekering. Informeer daarom vooraf bij je zorgverzekering naar de voorwaarden voor vergoeding.

Let op: De verzekeraar zal elke aanvraag individueel behandelen en heeft het recht om een aanvraag voor vergoeding af te wijzen, of aanvullende informatie te vragen.

Vergoeding van Dermasilk Intimo

Dermasilk Intimo is onze productlijn voor intieme huidproblemen. Niet al deze producten komen in aanmerking voor vergoeding. De volgende producten zijn door zorgverzekeraars gekwalificeerd als verbandhulpmiddel:

Let op: De naamgeving op het receptformulier wijkt af, op verzoek van de zorgverzekeraars

Volledig ingevuld receptformulier

Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet het Dermasilk receptformulier volledig te zijn ingevuld door jouw behandelend (huis)arts of verpleegkundig specialist. Met het ingevulde formulier is Dermasilk verkrijgbaar via jouw apotheek.

Wordt DermaSilk niet vergoed door jouw zorgverzekeraar? Dan kun je het ook eenvoudig online kopen, via onze webshop.

Dermasilk receptformulier
Stappenplan voor vergoeding
  • Check bij je zorgverzekering of je in aanmerking komt voor vergoeding
  • De arts of verpleegkundig specialist vult het receptformulier volledig in
  • Met het formulier bestel je de producten bij je apotheek

Aanvullende informatie over vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden 3 kledingstukken per lichaamsdeel, per periode.

Dat aantal gebaseerd op de volgende stelregel:

  • 1 aan
  • 1 in de kast
  • 1 in de was

Informeer bij je verzekeraar voor het exacte aantal kledingstukken.

Als het vergoed wordt, dan gebeurt dat vanuit de basis-zorgverzekering. Is je eigen risico nog niet op? Dan gaan de verbandmiddelen eerst van het eigen risico af.

Informeer daarom vooraf bij je zorgverzekering naar de voorwaarden voor vergoeding.

Heb je vragen?

Wij helpen graag verder bij vragen over een eventuele vergoeding van DermaSilk door zorgverzekeraars.

Contact opnemen met DermaSilk

Dermasilk verbandkleding bestellen