Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over DermaSilk? Bekijk hieronder de antwoorden op veel gestelde vragen.

Over DermaSilk

 • Wat onderscheidt DermaSilk van gewone zijde?

  In tegenstelling tot gewone zijde is DermaSilk antibacterieel. In de producten zit het AEGIS molecuul verwerkt dat een bacterie en schimmeldodende werking heeft. Huidinfecties worden bestreden zonder de normale huidbacteriën aan te tasten.

  Daarnaast bevat normale zijde Sericine. Dit stofje kan soms zorgen voor een allergische reactie. Daarom is dit stofje verwijderd uit de vezel van DermaSilk, zodat het geen risico voor de huid vormt.

 • Hebben de producten bijwerkingen

  Na 10 jaar ervaring met DermaSilk en internationaal gebruik, zijn er tot op heden geen bijwerkingen gemeld. Ook niet in de diverse klinische studies. DermaSilk is een veilige natuurlijke stof en kan geen allergie of irritatie veroorzaken.

 • Kan de kleding krimpen in de was?

  De kledingstukken van DermaSilk krimpen niet in door het wassen. De gebreide stof kan wel strakker worden waardoor dit gekropen lijkt. In dit geval kan de zijde kleding met een stoomstrijkijzer (koud) licht in de lengterichting gestreken worden. Het strijkijzer mag niet warmer zijn dan maximaal 100 °C.

 • Kan DermaSilk resistant raken tegen bepaalde schimmels/bacteriën?

  Nee, DermaSilk maakt gebruik van het AEGIS molecuul. Dit molecuul werkt op basis van wrijving wanneer de schimmels en bacteriën in contact komen met het textiel. Op dat moment worden de cellen open gescheurd. Zo worden alleen overtollige cellen aangepakt en blijft de natuurlijke flora intact.

  Het molecuul is speciaal gemaakt om vast te blijven zitten aan het textiel, hierdoor laat geen stoffen achter die zouden kunnen worden opgenomen door de huid. Het gebruik van DermaSilk is dan ook 100% veilig.

 • Helpt DermaSilk bij iedereen?

  Uit klinische studies blijkt dat DermaSilk voor heel veel mensen een effectieve aanvulling is op de behandeling. DermaSilk is speciaal ontwikkeld voor het verminderen van schimmel- en bacteriële infecties, waardoor klachten van jeuk, irritatie en pijn worden verlicht. Het kan zijn dat jouw klachten een andere oorzaak hebben. Dan kan het zijn dat DermaSilk niet het verwachte effect heeft.

 • Hoe zorg ik dat de producten hun originele kleur behouden?

  TIP:

  Maak een oplossing van twee eetlepels soda per liter water
  laat het DermaSilk Intimo materiaal hier een paar uur in weken
  was daarna volgens de voorschriften
  Soda (natriumbicarbonaat) wordt verkocht in de supermarkt of drogisterij. Soda is overigens ook geschikt om uw was, vetvrij te maken. Het effect van DermaSilk wordt overigens niet beïnvloed door verkleuring.

  Maak geen gebruik van bleekmiddelen!

 • Bevat DermaSilk latex?

  Nee, de zijde stof en het verwerkte elastiek bevatten beide geen latex.

Over het gebruik

 • Hoe was ik de producten van DermaSilk?

  DermaSilk is van zijde met speciale antibacteriële werking en is niet te vergelijken met normaal ondergoed of kleding. DermaSilk is speciaal gemaakt en daardoor gevoeliger. DermaSilk dient voorzichtig behandeld en gewassen te worden. Bekijk hiervoor de instructies op de gebruiksaanwijzing pagina of in de bijsluiter. Bij intensief gebruik van DermaSilk, zijn meerdere exemplaren nodig.

 • Kan ik naast DermaSilk ook medische crème gebruiken?

  Ja, DermaSilk wordt vaak gebruikt in combinatie met een (medische) crème. Laat de crème wel even intrekken voordat je de kleding aantrekt.

 • Vermindert DermaSilk de noodzaak van het gebruik van hormoonzalf?

  Onze producten kunnen worden gebruikt als aanvulling op andere behandelingen. Het kan zijn dat jouw klachten zodanig afnemen dat de behandelingen kunnen worden aangepast. Stop nooit zelf met de behandeling, doe dit altijd in overleg met de behandeld arts.

 • Komt de elastaan in contact met mijn huid?

  Nee, tijdens de productie wordt het elastaan omwikkeld door zijde, waardoor er geen contact is met de huid. Het speciale proces waarmee dit wordt gedaan zorgt er ook voor dat er minder elastaan nodig is, maar 4% waar anderen meestal 8% zouden gebruiken.

 • Waarom is het materiaal zo gevoelig?

  DermaSilk is gemaakt van 100% natuurzijde en wordt gefabriceerd met de zogenaamde snoek-steken wat de luchtstroom bevordert en transpiratie tegengaat. Daarnaast heeft het ook zeer lange vezels om de huid minder te irriteren. Helaas is hierdoor de stof wel gevoelig. Draden kunnen breken en hierdoor kunnen ‘ladders’ ontstaan. Deze zijn niet van invloed op het antibacteriële vermogen van DermaSilk.

DermaSilk Intimo

 • Hoeveel onderbroeken heb ik nodig?

  Wij raden aan om minstens 3 stuks te nemen. We rekenen zo: 1 aan, 1 in de kast en 1 in de was. Toch is dit zeer persoonlijk. Sommige consumenten kopen meerdere modellen en hoeveelheden.

 • Moet ik de onderbroeken ook ’s nachts dragen?

  Wij adviseren van wel. klinische studies en consumenten reviews laten zien dat de klachten beter onder controle blijven als de onderbroeken zowel overdag als ’s nachts gedragen worden. Jeuk kan ’s nachts juist erger zijn en de onderbroeken zorgen juist dat deze jeuk wordt verminderd door de antibacteriële werking en ademende stof.

 • De onderbroeken lijken zo klein, zullen ze wel passen?

  Door het unieke design van DermaSilk Intimo kan een onderbroek zeer ver kan uitrekken wanneer deze gedragen wordt. Hierdoor passen de onderbroeken vaak wel wanneer je de maattabel hebt aangehouden.

 • Hebben inlegkruisjes effect op de werking?

  DermaSilk Intimo werkt in direct contact met de huid. Inlegkruisjes zullen de werking van het ondergoed blokkeren. DermaSilk Intimo heeft de eigenschap om 30% van het eigen gewicht aan vocht te kunnen absorberen zonder dat het vochtig aanvoelt. Daarnaast minimaliseert de antibacteriële stof vervelende geurtjes. Over het algemeen zien wij dat dit voldoende is om te stoppen met het gebruik van inlegkruisjes.

 • Ik heb de onderbroeken per ongeluk samen met mijn witgoed in de hete was gedaan. Is het nu kapot?

  Geen paniek! Zolang je geen bleekmiddel hebt gebruikt moet een eenmalige was op een te hete temperatuur goed gaan. Dit geldt ook voor een eenmalige was met biologisch (met enzymen) wasmiddel.

 • Welk DermaSilk intimo model moet ik kiezen?

  Dit is een erg persoonlijke keuze. Deze keuze wordt mogelijk ook beïnvloed door de kleding die je draagt. Over het algemeen zien we dat vrouwen met Lichen Sclerosus kiezen voor de mini shorts. Patiënten met terugkeerde ontstekingen van de haarzakjes kiezen vaak voor de volledige boxershorts en patiënten met terugkerende Candida lijken vaker te kiezen voor de slip.

  Weet je het nog niet zeker? Neem dan gewoon contact met ons op voor advies.

Geen antwoord gevonden?

Het kan zijn dat je vraag er niet tussenstaat. Neem dan contact met ons op, we helpen u graag.

Effectief tegen irritatie en jeuk

Helpt de huid herstellen

Wetenschappelijk bewezen werking

DermaSilk online bestellen?

Dat kan via onze webshop dermatologie-winkel.nl

DermaSilk bestellen