Huidaandoeningen

Heb je last van een huidaandoening? Bepaalde aandoeningen zijn te genezen, en sommige helaas niet. Gelukkig zijn er wel manieren om de klachten te verlichten.

Hieronder vind je een overzicht van veelvoorkomende huidaandoeningen.

Eczeem

Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening en kent veel verschillende soorten. Je herkent eczeem aan een ontsteking dat samen gaat met roodheid, jeuk en soms schilfering van de huid. Het is niet besmettelijk.

Verder lezen >

Psoriasis

Psoriasis is een chronische aandoening. Het is een huidziekte die vooral zichtbaar is op de huid, maar kan ook inwendig voorkomen. Het belangrijkste kenmerk van psoriasis zijn de rode, gezwollen plekken op de huid, bedekt met witte schilfers.

Verder lezen >

Acne

Acne is één van de meest voorkomende huidproblemen. Het ontstaat door verstopte of ontstoken talgklieren, vaak tijdens de puberteit, en wordt gekenmerkt door symptomen zoals puistjes, ontstoken bultjes, en cysten.

Verder lezen >

Ringworm

Ringworm is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door een oppervlakkige schimmelinfectie. De huidafwijking staat vooral bekend om de ringvormige, rode kringen op de huid. Vandaar de naam "ringworm". De schimmel is overdraagbaar en dus besmettelijk.

Verder lezen >

Smetplekken

Een smetplek is een plaatselijk rood geïrriteerde huid die ontstaat door wrijving, warmte, zweten en ander lichaamsvocht. Vooral mensen met overgewicht, zuigelingen en suikerpatiënten kunnen er last van hebben. Je ziet smetplekken vooral tussen de huidplooien.

Verder lezen >

Prurigo nodularis

Prurigo nodularis is een chronische huidaandoening die vooral bekend staat door de vorming van hardnekkige, jeukende knobbeltjes of bultjes op de huid. De oorzaak is niet bekend, maar het wordt in gebracht met huidirritatie, allergieën of neurologische factoren.

Verder lezen >

Lichen simplex chronicus

Lichen simplex chronicus is een chronische huidaandoening die ontstaat bij dwangmatig krabben en wrijven. Het veroorzaakt jeuk en pijn. De aandoening is niet besmettelijk of erfelijk, maar je kunt er wel aanleg voor hebben.

Verder lezen >

Sclerodermie

Sclerodermie, soms aangeduid als systemische sclerose, is een reumatische aandoening. Het is een zeldzame auto-immuunziekte waarbij het lichaam gezond weefsel aanvalt. Hierdoor ontstaan ontstekingen en verhardingen van het bindweefsel.

Verder lezen >

Epidermolys bullosa

Epidermolysis Bullosa (EB) is een zeldzame genetische aandoening die de huid en slijmvliezen aantast. De huid is extreem kwetsbaar, waardoor blaren en wonden ontstaan bij zelfs de geringste wrijving of druk op de huid. De ziekte ook wel bekend als de vlinderziekte.

Verder lezen >

DermaSilk online bestellen?

Dat kan via onze webshop dermatologie-winkel.nl

DermaSilk bestellen