Intieme aandoeningen

Heb je last van een aandoening in of rondom je geslachtsdeel? Er is geen reden om je daarvoor te schamen! Hieronder vind je een lijst van veelvoorkomende klachten in het intieme gebied, en wat je er tegen kunt doen.

Schimmelinfectie

Schimmelinfecties kunnen op verschillende plekken in het lichaam voorkomen, vooral op warme vochtige plekken. Op deze pagina vind je meer informatie over (terugkerende) genitale schimmelinfecties, en wat je er tegen kunt doen.

Verder lezen >

Candida infectie

Een candida infectie, ook bekend als een schimmelinfectie, treedt op wanneer de natuurlijke gist candida zich ongecontroleerd vermenigvuldigt, meestal in de vagina. Dit kan leiden tot symptomen zoals jeuk, een witte, brokkelige afscheiding en irritatie.

Verder lezen >

Bacteriële vaginose

Bacteriële vaginose is een veelvoorkomende vaginale infectie die ontstaat door een verstoring van de normale bacteriële balans in de vagina. Dit leidt tot een overgroei van schadelijke bacteriën, wat zorgt voor een onaangename geur, abnormale afscheiding en soms jeuk.

Verder lezen >

Vulvitis

Vulvitis is een ontsteking aan het externe deel van vagina, de vulva. Deze ontsteking is vrijwel altijd het gevolg van een andere (huid)aandoening of uitlokkende factor die het uitlokt.

Verder lezen >

Lichen sclerosus

Lichen sclerosus is een chronische inflammatoire huidaandoening die voornamelijk vrouwen treft. Het kenmerkt zich door witte, dunne en fragiele plekken op de huid, meestal in het genitale of anale gebied.

Verder lezen >

Lichen planus

Lichen Planus is een huidaandoening, waarbij een ontstekingsreactie de huid, slijmvliezen, het haar en de nagels kan aantasten. Het kan bij de genitaliën en andere plekken op het lichaam voorkomen.

Verder lezen >

DermaSilk online bestellen?

Dat kan via onze webshop dermatologie-winkel.nl

DermaSilk bestellen