Vergoeding mogelijk?

Werking

DermaSilk Verbandkleding en Intimo gebruik je wanneer de huid kwetsbaar is. Een kwetsbare huid geeft vaak vervelende klachten.

Er zijn verschillende redenen waarom de huid (tijdelijk) kwetsbaar kan zijn, zoals eczeem, lichen sclerosus of een schimmel infectie. De antibacteriële zijde stof van onze producten helpt snel klachten van jeuk, roodheid, pijn en branderigheid te verlichten.

De werking is wetenschappelijk bewezen. Hoe de stof precies werkt? Dat leggen we op deze pagina zo eenvoudig mogelijk uit. We beginnen met de natuurlijke balans van de huid en de verstoring daarvan.

De natuurlijke balans

Ons lichaam heeft een unieke manier om ons te beschermen tegen externe dreigingen, zoals schadelijke bacteriën en schimmels. Op onze huid bevind zich namelijk een zorgvuldig uitgebalanceerde mix van goede bacteriën, ook wel huidflora genoemd. De huidflora beschermt ons van indringers van buitenaf.

Wanneer de huid kwetsbaar is kan de balans van de huidflora worden verstoord. Onvriendelijke schimmels en bacteriën pakken hun kans en vermenigvuldigen zich snel. Hierdoor raakt de huid geïrriteerd en wordt het risico op infecties vergroot. Veel voorkomende klachten van een gekwetste huid en verstoorde huidflora zijn jeuk, roodheid, branderigheid en pijn.

De balans kan om veel verschillende reden verstoord worden. Enkele voorbeelden zijn een verminderde weerstand, antibiotica gebruik, een beschadigde huid of schommeling in de hormoonspiegel.

Het herstel

Het is van belang dat de balans van zowel de huid als de natuurlijke huidflora wordt hersteld. De huidflora is immers het afweersysteem van ons grootste orgaan. De behandeling voor herstel verschilt per aandoening. Ga hiervoor altijd naar een professional. Als extra aanvulling op de behandeling kun je DermaSilk producten gebruiken.

De verbandkleding en Intimo onderbroeken helpen de huid tot rust te komen. Zo kan het zich goed herstellen. De speciaal bewerkte stof heeft namelijk vele eigenschappen die helpen om de natuurlijke balans terug te krijgen.

 

De antibacteriële werking

In de DermaSilk stof zit het AEGIS molecuul verwerkt. Het molecuul breekt de celmembranen van overtollige schimmels en bacteriën wanneer deze in contact komen met de stof. De cellen gaan dood voordat zij zich kunnen vermenigvuldigen, terwijl de goede bacteriën behouden blijven.

Dit zorgt voor:

  • minder onvriendelijke bacteriën en schimmels op de huid
  • minder infecties

Hierdoor verdwijnen veel van de klachten zoals jeuk, irritatie en pijn. Bij langdurig gebruik blijven deze klachten (langer) weg.

Het antibacteriële molecuul is gebonden aan de stof, hierdoor kan het niet uit het zijde worden verwijderd. Of je de kleding nu wast of draagt, de antibacteriële werking blijft. Het AEGIS molecuul laat ook geen chemische stoffen achter op de huid.

DermaSilk Intimo familie foto
  • Vermindert jeuk, pijn en irritatie

  • Helpt bij infecties

  • Beschermt tegen krabben

Zacht, elastische en hypoallergeen

DermSilk is gemaakt van 100% natuurzijde. De vezels zijn lang, glad en zacht, waardoor de stof niet op de huid schuurt, wrijft of prikt. Verder beschermt de stof tegen mogelijke verwondingen door krabben. Zo zorgen onze producten dat jouw huid niet beschadigt raakt.

De speciale weef techniek zorgt er voor dat de huid kan blijven ademen. De stof laat namelijk lucht door en neemt zo snel mogelijk vocht op, zodat dit niet blijft broeien op de huid. Doordat DermaSilk een gelijkmatige lichaamstemperatuur bevorderd, komt de huid tot rust.

Alle producten zijn sericine-vrij. Dit is belangrijk omdat dit stofje een allergische reactie kan veroorzaken. Het draagcomfort is hoog dankzij de rekbaarheid van de stof. De kleding sluit hierdoor perfect aan op het lichaam zonder dat het strak aanvoelt.

 

Wetenschappelijk bewezen

DermaSilk is gebaseerd op gefundeerde wetenschap. En op haar beurt heeft de wetenschap de werking van DermaSilk bewezen. Wetenschappelijke en klinische studies laten zien dat het gebruik van onze medische verbandkleding en ondergoed klachten van pijn, jeuk, branderigheid en afscheiding vermindert. Bekijk de publicaties hier.

Een wetenschappelijke studie gedaan door Patrizi, A. et al. (2011) laat het volgende zien: Het gebruik van DermaSilk Intimo ondergoed bij pre-puberale vulvitis vermindert jeuk, pijn, branderigheid en afscheiding in slechts enkele dagen.

Vaginale jeuk verminderen  

    

 

Ik wil graag DermaSilk bestellen