Over DermaSilk

Wat is DermaSilk precies? En waarom werkt het zo goed tegen allerlei huidaandoeningen? Deze vragen staan centraal op deze pagina.

 

Vezels die niet schuren en beschermen

Als je last hebt van huidaandoeningen, ben je overgevoelig voor irritaties. Kleding van katoen en wol hebben ‘puntige’ vezels van 2-3 cm lang. Dat zijn miljoenen ‘puntjes’ die de hele dag tegen je huid schuren. Continu irriterende prikkels, dus.

DermaSilk daarentegen is gemaakt van de vezels van de zijderups. Eén vezel is tussen de 800 en 1.200 meter lang! Uiteindes zijn er bijna niet. De vezel is daarom overal rond. Geen wrijving, geen schuring, geen prikkels.

En omdat de vezels rond zijn, beschermen ze ook uitstekend tegen krabben. De druk van jouw puntige nagels wordt verdeeld over een groter oppervlak.

DermaSilk zorgt zo dat je huid niet beschadigd raakt. Niet door textiel, en niet door krabben.

 

Anti-bacteriële werking: AEGIS

De zijdelaag van DermaSilk is behandeld met het AEGIS-molecuul. Dit molecuul doodt bacteriën. Minder bacteriën betekent minder infecties. Zo heb je snel minder last van jeuk en een rode huid.

Het is onmogelijk om het molecuul uit de zijde te verwijderen. Of je de kleding nu wast of draagt, de antibacteriële werking blijft.

 

Lucht- en vochtdoorlatend; ademend

DermaSilk is zo opgebouwd dat de kleding ademt. Dat wil zeggen: lucht en vocht worden doorgelaten. Transpiratievocht wordt zo snel mogelijk opgenomen door de stof. Zodat het niet op je huid blijft broeien.

Op deze manier voorkomt DermaSilk (overmatig) zweten en warmtestuwing; 2 bekende oorzaken van huidirritatie, uitslag en jeuk.

Daarnaast houdt DermaSilk zo je lichaamstemperatuur constant. Ook dat draagt bij aan een rustige huid. Zodat die z’n natuurlijke weerstand weer kan opbouwen.

 

Draagt comfortabel

DermaSilk werkt effectief tegen huidaandoeningen. Maar zit het ook lekker? Het antwoord is JA.

De verbandzijde is vederlicht. En zoals gezegd: het schuurt niet, houdt je lichaam koel en voorkomt zweten. Dat samen zorgt voor een groot draagcomfort.

Daarnaast is de stof rekbaar. Daardoor sluit het goed aan op je huid. Ook een voorwaarde voor een goede werking tegen transpiratie.

 

Versterkt andere therapieën

DermaSilk werkt op zichzelf goed tegen huidaandoeningen. Maar het effect kan nóg krachtiger zijn in combinatie met andere behandelingen. Zo versterkt DermaSilk de werking van crèmes en zalfjes.

 

Bewezen werking

DermaSilk is gebaseerd op gefundeerde wetenschap. En op haar beurt heeft de wetenschap de werking van DermaSilk bewezen. Op onze website hebben we de studies naar DermaSilk verzameld.

Dat DermaSilk werkt, blijkt ook uit het feit dat verzekeraars de kleding vergoeden. Helaas nog niet bij alle huidaandoeningen, maar wel bij een aantal. Wij zijn altijd in gesprek met verzekeraars om de vergoedingsmogelijkheden uit te breiden.

 

Makkelijk wasbaar

Tot slot (maar zeker niet onbelangrijk): DermaSilk verbandkleding is wasbaar. Eenvoudig, met een neutraal wasmiddel. Zonder wasverzachter. Met de hand of een wolwasprogramma tot 40 graden.

Dankzij het gladde oppervlak verdwijnt vuil snel. Evenals eventuele zalf die je in combinatie gebruikt.

Je hoeft de verbandkleding alleen maar goed na te spoelen. Daarna kun je het gewoon weer dragen. Zonder verlies van werking. Zo doe je meerdere maanden met DermaSilk, voordat je je set moet vervangen.

Let op: stop DermaSilk niet in de droger!

 

Wat kan DermaSilk voor jóu betekenen?

Bekijk onze lijst met aandoeningen waartegen DermaSilk helpt. Of ga naar de webshop en selecteer het product dat jij nodig hebt.

DermaSilk is jouw nieuwe wapen in je strijd voor een rustige huid.

Over DermaSilk, zijde

DermaSilk (76x vergroot)

Katoen inzoomen,

Katoen (76x vergroot)