Vergoeding mogelijk?

Vulvitis

Vulvitis is een ontsteking aan de vulva. Het is vrijwel altijd het gevolg van een ander probleem. Er zijn diverse aandoeningen en uitlokkende factoren die vulvitis kunnen veroorzaken. Het is daarom niet altijd makkelijk te diagnosticeren of behandelen.

Wat zijn de symptomen?

 • Jeuk
 • Opgezwollen en rode schaamlippen
 • Branderig gevoel
 • Pijn tijdens de geslachtsgemeenschap en het plassen

Ook veranderd de hoeveelheid vloed, ook wel fluor genaamd. Deze kan er ook anders uitzien of anders ruiken. Soms ontstaan er blaasjes, scheurtjes of witte, schilferige vlekken op de huid van en rond de vulva.

Vulvitis kent vele symptomen. De klachten die ervaren kunnen worden door de huidaandoening verschillen per persoon. Ook de intensiteit van de klachten kunnen wisselen.

DermaSilk heeft speciaal ontwikkeld ondergoed om de huid te helpen herstellen.

540x360px.Vulvitis
 • Vermindert irritaties, jeuk en pijn

 • Beschermt de huid tegen krabben en textiel wrijving

 • Helpt tegen wondjes en infecties

DermaSilk Intimo helpt bij terugkerende Vulvitis

Wie kan vulvitis krijgen?

Vrouwen van alle leeftijden kunnen last krijgen van Vulvitis. Voor sommige leeftijdsgroepen liggen uitlokkende factoren meer voor de hand. Zo kan vulvitis ontstaan door een laag oestrogeengehalte, wat meestal voorkomt tijdens en na de menopauze.

Wat is de oorzaak?

Vulvitis kent een tal van verschillende mogelijke oorzaken zoals (huid)aandoeningen, infecties, irriterende stoffen, een laag oestrogeengehalte en diverse uitlokkende factoren.

540x360px.Consult

Hoe wordt de diagnose gesteld?

Meestal wordt de diagnose gesteld door een gynaecoloog. Er zijn vaak meerdere onderzoeken nodig om te achterhalen wat het achterliggende probleem is van de vulvitis. Eenmaal vastgesteld, is vulvitis vaak goed te behandelen.

Wat is de behandeling?

De behandeling van vulvitis is afhankelijk van de achterliggende probleem. Soms schrijft de arts een corticosteroïd (hormoon-) zalf of oestrogeencrème voor. In het geval van een allergische reactie kan een antihistaminicum helpen.

Gebruik DermaSilk Intimo als aanvulling

Als aanvulling op de behandeling kan DermaSilk Intimo de klachten (jeuk, irritatie, roodheid, infecties en pijn) van Vulvitis verlichten. De Intimo onderbroeken helpen de huid herstellen.

De onderbroeken hebben een antibacteriële werking vanwege het toegevoegde AEGIS molecuul. Daarnaast beschermt de zachte, zijde stof de huid tegen beschadiging.

De werking van DermaSilk is wetenschappelijk bewezen.

Tips voor vulvitis

De klachten van vulvitis kunnen worden verergerd wanneer de huid wordt geïrriteerd.

 • Draag zo min mogelijk strakke kleding (broeken, panty’s of leggings).
 • Gebruik neutrale middelen om de huid mee schoon te maken. Deze zijn parfum-vrij.
 • Probeer alleen zeep of shampoo te gebruiken wanneer dit nodig is en doe dit zo kort mogelijk (aan het einde). Neem geen bubbelbad en gebruik geen geparfumeerde zeep.
 • Blijf niet onnodig lang in een nat badpak, gym- of balletkleding rondlopen.
 • Gebruik geen wasverzachter voor de kleding.

Wil je meer weten?

Als je klachten ervaart aan de vulva kun je het beste naar de huisarts gaan. Hij of zij kan je dan doorsturen naar een specialist. Er heerst nog vaak een taboesfeer rond vaginale- en vulva klachten, maar dit is erg onnodig. Er is namelijk niks raars aan!