Vergoeding mogelijk?

Smetplekken (intertrigo)

Een smetplek is een plaatselijk geïrriteerde huid. De medische benaming is intertrigo of intertrigineus eczeem. Het komt veel voor bij zuigelingen, mensen met overgewicht en suikerpatiënten. De smetplekken ontstaan door wrijving, warmte, zweten en ander lichaamsvocht.

Wat zijn de symptomen?

Smetplekken hebben meerder kenmerken:

  • Nattende, rode vlekken die veelal in de huidplooien te vinden zijn
  • Jeuk
  • Kloofjes die pijnlijk kunnen zijn

Naast deze kenmerkende klachten is de huid gevoelig voor bacteriële infecties.

  • Vermindert irritaties, jeuk en pijn

  • Beschermt de huid tegen krabben en textiel wrijving

  • Helpt tegen wondjes en infecties

DermaSilk verbandkleding helpt de huid herstellen

Hoe wordt de diagnose gesteld?

De aandoening is goed te herkennen. Soms lijken de plekken veel op andere huidaandoeningen, zoals psoriasis. Aanvullend onderzoek is dan nodig. Bij verdenking van schimmel- of bacteriële infectie wordt veelal een strijkje afgenomen.

Wat is de behandeling?

Smetplekken worden vaak behandeld met indrogende crèmes. In het geval van infectie wordt vaak ook een schimmel- of bacterie dodende crème voorgeschreven. De behandelend arts schrijft de juiste aan je voor. Bij terugkerende (chronische) smetplekken kan DermaSilk helpen in het verlichten van klachten.

Vul de behandeling aan met DermaSilk

Wanneer de huid kwetsbaar is door een huidaandoening kunnen verschillende klachten ontstaan, zoals jeuk, roodheid en pijn. Daarnaast is de huid vaak gevoeliger voor bacteriële- en schimmel infecties. Het is van belang dat de balans van de huid en natuurlijke huidflora worden hersteld.

DermaSilk verbandkleding is speciaal gemaakt om hierbij te helpen. De stof, gemaakt van 100% natuurzijde, is zacht. Hierdoor schuurt, wrijft en prikt deze niet op de huid. Daarnaast beschermt het tegen mogelijke verwondingen door krabben.

De antibacteriële en schimmeldodende werking van de kleding komt van het verwerkte AEGIS molecuul. Het molecuul breekt de celmembranen van schimmels en bacteriën wanneer deze in contact komen met de stof. Hierdoor hebben ze geen kans om verder te groeien.

lees meer over de werking

Informatie over smetplekken

Voor meer informatie over smetplekken kun je het beste terecht bij je behandeld arts.