Vergoeding mogelijk?

Sclerodermie (systemische sclerose)

Sclerodermie, soms aangeduid als systemische sclerose, is een reumatische aandoening. Het is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam gezond weefsel aanvalt. Hierdoor ontstaan ontstekingen en verhardingen van het bindweefsel.

Wat zijn de symptomen?

Sclerodermie is te onderscheiden in twee vormen (lokale sclerodermie en systemische sclerose).

Veel voorkomende klacht van lokale sclerodermie:

  • Verharding van de huid

Veel voorkomende klachten van systemische sclerodermie:

De ernst van de klachten kan per persoon verschillen. In het geval van systemische sclerose kunnen ook andere organen worden aangedaan.

DermaSilk heeft speciaal ontwikkelde medische verbandkleding om de huid te helpen.

  • Vermindert irritaties, jeuk en pijn

  • Beschermt de huid tegen krabben en textiel wrijving

  • Helpt tegen wondjes en infecties

DermaSilk verbandkleding helpt de huid herstellen

Wie kan het krijgen?

De aandoening is zeldzaam, in Nederland hebben ongeveer 3000 mensen het. De aandoening komt vaker voor bij vrouwen. Meestal uit het zich tussen het dertigste en vijftigste levensjaar.

Hoe wordt de diagnose gesteld?

Het is soms lastig om de diagnose systemische sclerose vast te stellen. Dit komt omdat in het begin de symptomen niet specifiek zijn voor de aandoening. Meer kenmerkende symptomen, zoals verstrakking van de huid, uiten zich vaak later.

Meestal wordt de diagnose vastgesteld op basis van je klachten, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek. De arts stelt een behandeling voor op basis van jouw klachten.

Vul de behandeling aan met DermaSilk

Wanneer de huid kwetsbaar is door een huidaandoening kunnen verschillende klachten ontstaan, zoals jeuk, roodheid en pijn. Daarnaast is de huid vaak gevoeliger voor bacteriële- en schimmel infecties. Het is van belang dat de balans van de huid en natuurlijke huidflora worden hersteld.

DermaSilk verbandkleding is speciaal gemaakt om hierbij te helpen. De stof, gemaakt van 100% natuurzijde, is zacht. Hierdoor schuurt, wrijft en prikt deze niet op de huid. Daarnaast beschermt het tegen mogelijke verwondingen door krabben.

De antibacteriële en schimmeldodende werking van de kleding komt van het verwerkte AEGIS molecuul. Het molecuul breekt de celmembranen van schimmels en bacteriën wanneer deze in contact komen met de stof. Hierdoor hebben ze geen kans om verder te groeien.

lees meer over de werking

Informatie over Sclerodermie

Voor meer informatie over systemische sclerose kun je terecht op de website van ReumaNederland of bij je behandelend arts.