FAQ DermaSilk

Heeft DermaSilk bijwerkingen?

Na 10 jaar ervaring met DermaSilk en internationaal gebruik, zijn er tot op heden geen bijwerkingen gemeld. Ook niet in de diverse klinische studies. DermaSilk is een veilige natuurlijke stof en kan geen allergie of irritatie veroorzaken.

Hoe was ik DermaSilk?

DermaSilk is van zijde met speciale antibacteriële werking en is niet te vergelijken met normaal ondergoed of kleding. DermaSilk is speciaal gemaakt en daardoor gevoeliger. DermaSilk dient voorzichtig behandeld en gewassen te worden. Bij intensief gebruik van DermaSilk, zijn meerdere exemplaren nodig.

  • Verwijder het DermaSilk label vóór het wassen/dragen.
  • Was DermaSilk met de hand (30 graden) of in de wasmachine op een zijde- of wolwasprogramma.
  • Gebruik een milde vloeibaar wasmiddel zonder enzymen en bleekmiddelen of milde shampoo.
  • Gebruik geen wasverzachters of bleekwater
  • Spoel grondig.
  • Centrifugeer niet.
  • Droog DermaSilk op een handdoek bij kamertemperatuur. Trek het kledingstuk iets uit naar zijn oorspronkelijke grootte. DermaSilk mag niet in de droger, zijde materiaal droogt binnen drie uur.
  • Strijk de producten van DermaSilk niet.

Hoe krijgt het materiaal zijn originele witte kleur?

Om ervoor te zorgen dat het materiaal zijn originele kleur terug krijgt: Maak een oplossing van twee eetlepels soda per liter water en laat het DermaSilk materiaal hier een paar uur in weken en dan wassen volgens voorschriften. Soda (natriumbicarbonaat) wordt verkocht in de supermarkt of drogisterij. Soda is overigens ook geschikt om uw was, vetvrij te maken. Het effect van DermaSilk wordt overigens niet beïnvloed door verkleuring.

Waarom is het materiaal zo gevoelig

DermaSilk is van 100% natuurzijde en wordt gefabriceerd met de zogenaamde snoek-steken wat de luchtstroom bevordert en transpiratie tegengaat. DermaSilk heeft ook zeer lange vezels, en hierdoor is er minder irritatie van de huid. DermaSilk is echter wel gevoelig materiaal. Draden kunnen breken en hierdoor kunnen ‘ladders’ ontstaan. Deze zijn niet van invloed op het effect van DermaSilk.

Wat is het effect van DermaSilk op huidaandoeningen zoals psoriasis?

DermaSilk is werkzaam bij de, door bacteriële- en schimmelinfectie, aangetaste huid. DermaSilk vermindert irritatie van de huid bij alle huidziekten.

Wat onderscheidt DermaSilk van gewone zijde?

DermaSilk heeft een beschermende en antibacteriele werking waardoor eczeem, irritatie, infectie en jeuk verminderen. In tegenstelling tot gewone zijde heeft DermaSilk een bacterie en schimmeldodende werking waardoor huidinfecties worden bestreden zonder de normale huidbacteriën aan te tasten. Normale zijde bevat Sericine en Sericine kan een allergie veroorzaken. Sericine is verwijderd uit de vezel van DermaSilk en vormt dus geen risico voor de huid.

Mag ik naast DermaSilk een (medische) crème gebruiken?

Ja, DermaSilk wordt vaak gebruikt in combinatie met een (medische) crème.

Helpt DermaSilk bij iedereen?

Uit klinische studies blijkt dat DermaSilk een effectieve aanvulling is op de behandeling van eczeem.

Vermindert de noodzaak van hormoonzalf bij het gebruik van DermaSilk?

DermaSilk kan als aanvulling dienen op andere behandelingen. Het is echter aangetoond dat DermaSilk even doeltreffend kan zijn als een moderne hormoon behandeling. DermaSilk kan de noodzaak van hormoonzalf verminderen en zelfs minimaliseren. Praat hier over met uw arts.

Kan DermaSilk resistent raken tegen bepaalde bacteriën en schimmels?

DermaSilk werkt door een zuiver fysisch proces waardoor bacteriën en schimmels geen resistentie kunnen ontwikkelen. Doordat DermaSilk de bacterie groei stopt in plaats van de bacterie doodt, stopt huidinfectie en blijven de normale huidbacteriën in strand.

Bevat DermaSilk latex?

DermaSilk en het gebruikte elastiek bevatten geen latex.

DermaSilk