Vergoeding mogelijk?

Epidermolysis Bullosa (vlinderziekte)

Epidermolysis bullosa (EB) is een zeldzame, erfelijke huidaandoening. De verschillende huidlagen hechten niet goed, waardoor de huid erg snel beschadigt raakt. De huid is zo kwetsbaar als de vleugels van een vlinder, vandaar dat het vaak de vlinderziekte genoemd wordt.

Wat zijn de symptomen?

Bij epidermolysis bullosa (EB) kunnen vele verschillende klachten ontstaan. Welke klachten je ondervindt ligt aan de vorm en type EB. Veel voorkomende klachten zijn:

  • Blaren
  • Wondjes
  • Dunner wordende, strakke huid
  • Littekenvorming

Ook kunnen er sneller infecties ontstaan. EB is (nog) niet te genezen. De behandeling bestaat uit het voorkomen van huidbeschadigingen.

  • Vermindert irritaties, jeuk en pijn

  • Beschermt de huid tegen krabben en textiel wrijving

  • Helpt tegen wondjes en infecties

DermaSilk verbandkleding helpt de huid herstellen

Hoe wordt de diagnose gesteld?

EB is een erfelijke ziekte. De aanleg wordt dus doorgegeven door de ouders van het kind. Soms weten ouders dat zij drager zijn van het gen, maar soms is de geboorte van een kind met EB onverwachts. Meestal is vrij snel na de geboorte duidelijk dat het kind EB heeft.

Wat is de behandeling?

Op dit moment is EB niet te genezen. De behandeling bestaat uit het pijnbestrijding, voorkomen van blaren en het genezen van wonden. Welke kleding je draagt kan erg belangrijk zijn in het voorkomen van huidbeschadigingen.

Vul de behandeling aan met DermaSilk

Wanneer de huid kwetsbaar is door een huidaandoening kunnen verschillende klachten ontstaan, zoals jeuk, roodheid en pijn. Daarnaast is de huid vaak gevoeliger voor bacteriële- en schimmel infecties. Het is van belang dat de balans van de huid en natuurlijke huidflora worden hersteld.

DermaSilk verbandkleding is speciaal gemaakt om hierbij te helpen. De stof, gemaakt van 100% natuurzijde, is zacht. Hierdoor schuurt, wrijft en prikt deze niet op de huid. Daarnaast beschermt het tegen mogelijke verwondingen door krabben.

De antibacteriële en schimmeldodende werking van de kleding komt van het verwerkte AEGIS molecuul. Het molecuul breekt de celmembranen van schimmels en bacteriën wanneer deze in contact komen met de stof. Hierdoor hebben ze geen kans om verder te groeien.

lees meer over de werking

Informatie over EB

Voor meer informatie over EB kun je terecht bij stichting vlinderkind of je behandelend arts.