/ Home / Seborrhoisch eczeem
Dermasilk® vermindert eczeem en jeuk in één week!

Seborrhoisch eczeem

Wat is seborrhoisch eczeem?
Seborrhoisch eczeem manifesteert zich als een rode, geschubde, jeukende huiduitslag vooral op de hoofdhuid, zijkant van de neus, wenkbrauwen, oogleden, achter de oren en op de borst.  Soms ook op andere gebieden, zoals de navel, billen, oksel en borsten.

Is Roos en Seborrhoisch eczeem hetzelfde? 
Roos kan zich gaan ontwikkelen tot Seborrhoisch eczeem.  Roos is een abnormaal verhoogd talgproduktie en uit zich met droge schilfers die loskomen van de hoofdhuid zonder roodheid van de huid. 
 
 
Oorzaken van seborrhoisch eczeem
Er zijn verschillende factoren van invloed, maar de oorzaak van Seborrhoisch eczeem is nog steeds onbekend.  Het van nature voorkomende gist Malassezia (Pityrosporum Ovale) zal eczeem kunnen beïnvloeden,  maar ook erfelijkheid, stress, vermoeidheid en het klimaat kunnen meespelen.

Wie krijgt seborrhoisch eczeem?
Seborrhoisch eczeem is een zeer gangbare vorm van eczeem en ongeveer 5% van de bevolking heeft hier last van.  Het komt vaker voor bij mannen dan vrouwen.  Het begint meestal in de adolescentie en volwassenheid, maar hij kan ook voorkomen bij jonge kinderen.

Behandeling van eczeem
Seborrhoisch eczeem kan vanzelf beter worden, maar met behandeling van de eczeemhuid zal het sneller verbeteren.  De hoofdhuid kan behandeld worden met een schimmelwerende shampoo.  

 
Bron: Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie

 
Dermasilk vermindert eczeem en jeuk zonder bijwerkingen.
 
Dermasilk heeft haar werkzaamheid in diverse medische studies aangetoond. Het resultaat is vergelijkbaar met corticosteriod crème behandeling. In de praktijk wordt Dermasilk in combinatie met corticosteriod crème gegeven, beide behandelingen vullen elkaar aan.
 
Dermasilk’s bacterie-en schimmeldodende behandeling (AEM 5572/5 molecuul) wordt ook in de gezondheidszorg al meer dan 30 jaar gebruikt en de antimicrobiële werking is goed gedocumenteerd.
 
Kijk hier voor de laatste nieuwsbrief en nieuwtjes.
 
laatst bijgewerkt: 21 juni 2012
Downloads: