/ Home / Hypostatisch eczeem
Dermasilk® vermindert eczeem en jeuk in één week!

Hypostatisch eczeem

 
Wat is hypostatisch eczeem?
Hypostatisch eczeem is een eczeem wat gezien wordt bij patiënten met chronische veneuze insufficiëntie. Het eczeem zit dan ook bijna altijd aan de onderbenen. Doordat veneus bloed onvoldoende wordt afgevoerd ontstaat er stuwing met als gevolg spataderen, oedeem, eczeem en soms zelfs een wond (ulcus). Het eczeem verergert en wordt in stand gehouden door krabben, wrijven of het dragen van elastische kousen. Omdat het eczeem chronisch van aard is bestaat er risico dat er ook een contacteczeem ontstaat door de toegepaste zalven en therapeutische elastische kousen.

Wat zijn de verschijnselen?
De huid op het onderbeen vertoont rode schilferige plekken met jeuk in combinatie met andere verschijnselen van veneuze insufficiëntie zoals spataderen , oedeem en huid pigmentatie. Het eczeem neigt naar uitbreiding.

 
Wat is er aan te doen?
Allereerst zal de onderliggende oorzaak behandeld moeten worden. Vaak worden therapeutische elastische kousen voorgeschreven om de bloedafvoer te bevorderen. Deze moeten meestal voor vele jaren gedragen worden. Echter het eczeem wordt mede in stand gehouden door krabben en irritatie door deze elastische kousen.
 
 
Dermasilk universele verbandkousen voor knie en been
Om het eczeem tegen te gaan zijn er Dermasilk zijden verbandkousen voor het onderbeen en bovenbeen. Deze zijn speciaal ontwikkeld om eczeem op het been te behandelen en kunnen overdag onder therapeutische elastische kousen gedragen worden. De zijden kousen zijn antibacterieel, vochtregulerend en voorkomen krabben en irritatie van de huid.
 

 
Dermasilk vermindert eczeem en jeuk zonder bijwerkingen.
 
Dermasilk heeft haar werkzaamheid in diverse medische studies aangetoond. Het resultaat is vergelijkbaar met corticosteriod crème behandeling. In de praktijk wordt Dermasilk in combinatie met corticosteriod crème gegeven, beide behandelingen vullen elkaar aan.
 
Dermasilk’s bacterie-en schimmeldodende behandeling (AEM 5572/5 molecuul) wordt ook in de gezondheidszorg al meer dan 30 jaar gebruikt en de antimicrobiële werking is goed gedocumenteerd.
 
Kijk hier voor de laatste nieuwsbrief en nieuwtjes.
 
laatst bijgewerkt: 21 juni 2012
Downloads: