/ Home / Handeczeem
Dermasilk® vermindert eczeem en jeuk in één week!

Handeczeem

 
Wat is handeczeem?
Handeczeem is een ontsteking van de huid die niet veroorzaakt wordt (maar wel kan verergeren) door een bacteriële infectie. Net zoals eczeem in het algemeen, is handeczeem dan ook niet besmettelijk. Sommige vormen kunnen heel moeilijk te behandelen zijn en langdurig blijven bestaan. Bij de meeste vormen van handeczeem spelen verschillende factoren een rol. Deze factoren kunnen zowel van buitenaf als van binnenuit op de huid inwerken.

Hoe ontstaat handeczeem?
Voor handeczeem zijn verschillende oorzaken aan te wijzen:
- langdurige inwerking door irriterende en uitdrogende stoffen op de huid van de handen. Ook wrijving en lage luchtvochtigheid spelen een rol. Iedereen wordt hieraan in meer of mindere mate blootgesteld.
- een overgevoeligheid voor stoffen waarmee men in contact komt, bijvoorbeeld nikkel, chroom, rubber, of latex. Maar heel vaak wordt geen duidelijke oorzaak gevonden.
 
 
Wat zijn de verschijnselen?
Handeczeem kan acuut optreden of chronisch aanwezig zijn. Acuut eczeem kenmerkt zich door roodheid, zwelling, bultjes, blaasjes en soms natte afscheiding. De blaasjes drogen uiteindelijk in tot schilfers en korstjes; de huid vervelt en de roodheid neemt af. Aangezien handeczeem gewoonlijk jeukt, zijn er zowel in de acute  als in de chronische fase vaak sporen van wrijven en krabben.

Hoe wordt de diagnose handeczeem gesteld?
Handeczeem wordt herkend aan de uiterlijke kenmerken van de huidaandoening. Het achterhalen van de mogelijke oorzaken is vaak een lange weg. Naast uitgebreide vragen over het beroep, de regelmaat van handen wassen, de hobby's en het wel of niet voorkomen van huidziekten of allergieën in de familie, is verder onderzoek naar de oorzaak veelal noodzakelijk. Via plakproeven kan de huidarts onderzoeken of er stoffen (contactallergenen) zijn waarvoor u overgevoelig bent

Wat is de behandeling?
Naast de plaatselijke behandeling van het handeczeem is het naleven van algemene leefregels noodzakelijk. Deze bestaan uit het vermijden van irriterende en uitdrogende factoren, het regelmatig vet houden van de handen en het dragen van handschoenen bij contact met water en/of irriterende stoffen. Het vermijden van water en zeep en het soepel houden van de huid van de handen is van belang. Stoffen waarvoor men allergisch is dient men uiteraard te vermijden.

Wat kunt u zelf nog doen?
Het is belangrijk de eczeemhuid zoveel mogelijk rust te geven. Ook al lijkt het dat de huid er normaal uitziet, in de meeste gevallen is de beschermende functie van de huid nog niet hersteld en duurt de genezing nog maanden.

Dermasilk® verbandzijde beschermt de huid tegen beschadiging door krabben en door textiel, waardoor bij gebruik roodheid en jeuk zullen afnemen en de slaap zal verbeteren. Daarnaast heeft Dermasilk® verbandzijde een antibacteriële werking waardoor infecties en jeuk worden voorkomen. Dermasilk® verbandzijde is zeer goed vocht- en luchtdoorlatend waardoor geen transpiratie of warmtestuwing optreedt. Door deze eigenschappen versnelt Dermasilk® verbandzijde het genezingsproces bij handeczeem.
 
Bron: Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie

 
Dermasilk vermindert eczeem en jeuk zonder bijwerkingen.
 
Dermasilk heeft haar werkzaamheid in diverse medische studies aangetoond. Het resultaat is vergelijkbaar met corticosteriod crème behandeling. In de praktijk wordt Dermasilk in combinatie met corticosteriod crème gegeven, beide behandelingen vullen elkaar aan.
 
Dermasilk’s bacterie-en schimmeldodende behandeling (AEM 5572/5 molecuul) wordt ook in de gezondheidszorg al meer dan 30 jaar gebruikt en de antimicrobiële werking is goed gedocumenteerd.
 
Kijk hier voor de laatste nieuwsbrief en nieuwtjes.
 
laatst bijgewerkt: 21 juni 2012
Downloads: