/ Home
Dermasilk® vermindert eczeem en jeuk in één week!

Eczeem


 
Eczeem is een steriele ontstekingsreactie van de huid veroorzaakt door meerdere factoren. Er bestaan verschillende vormen van eczeem. Een veel voorkomend eczeem bij jonge kinderen is atopisch eczeem, ook wel constitutioneel eczeem of dauwworm genoemd, waarbij met name erfelijke factoren een belangrijke rol spelen.
 

Een groot probleem bij eczeem is de jeuk. Door de hevige jeuk gaat men krabben en raakt de huid nog meer beschadigd. Het krabben gaat door waardoor het genezingsproces continue verstoord wordt. Andere oorzaken van verergering zijn onder andere transpireren, beschadiging van de huid door kleding (wol, katoen) en huidinfecties. Eén van de pijlers van de behandeling van eczeem is om de beschadiging van de huid, de infecties en het krabben te bestrijden. Eczeem kan er erg lelijk uit gaan zien, maar de ziekte is niet besmettelijk.


Wat gebeurt er?

De huid wordt geïrriteerd, droog en vaak rood en pijnlijk. Jeuk is meestal een teken. Soms kan de huid gaan bloeden en wordt vochtig. Eczeem kan overal op het lichaam optreden.

Voorkomende soorten eczeem:

Atopisch eczeem; deze ontwikkelt zich vooral in de kinderjaren, soms onmiddellijk na de geboorte. Veel kinderen groeien hier overheen, maar het kan terugkeren in de volwassenheid. Dit type is meestal erfelijk en komt vaker voor als u andere atopische ziekten in de familie heeft zoals astma of hooikoorts.
 
Handeczeem; deze vorm van eczeem is een ontsteking van de huid die niet veroorzaakt wordt (maar wel kan verergeren) door een bacteriële infectie. Net zoals eczeem in het algemeen, is handeczeem dan ook niet besmettelijk. Sommige vormen kunnen heel moeilijk te behandelen zijn en langdurig blijven bestaan. Bij de meeste vormen van handeczeem spelen verschillende factoren een rol. Deze factoren kunnen zowel van buitenaf als van binnenuit op de huid inwerken.

Contacteczeem; deze ontstaat meestal alleen bij volwassenen. Het wordt veroorzaakt door contact met iets waar de persoon allergisch voor is en wordt gekenmerkt door een geïrriteerde huid.

Seborrhoisch eczeem; dit is een zeer veel voorkomende schilferende en licht jeukende huidafwijking. De meest voorkomende lokalisaties zijn: langs de neus, de wenkbrauwen en de haarlijn langs het voorhoofd, de oogleden en oorschelpen, de borst en de rug tussen de schouderbladen. Het behaarde hoofd: seborrhoisch eczeem op deze plek is beter bekend als 'roos'.
 
Hypostatisch eczeem; is een eczeem wat gezien wordt bij patiënten met chronische veneuze insufficiëntie. Het eczeem zit dan ook bijna altijd aan de onderbenen. Doordat veneus bloed onvoldoende wordt afgevoerd ontstaat er stuwing met als gevolg spataderen, oedeem, eczeem en soms zelfs een wond (ulcus). Het eczeem verergert en wordt in stand gehouden door krabben, wrijven of het dragen van elastische kousen. Omdat het eczeem chronisch van aard is bestaat er risico dat er ook een contacteczeem ontstaat door de toegepaste zalven en therapeutische elastische kousen.
 
 

Wat maakt eczeem erger?

Een belangrijk onderdeel van de behandeling van eczeem is om te proberen triggers, indien mogelijk, te vermijden.
Veel mensen vinden dat de volgende factoren hun eczeem erger maken: transpiratie, ruw textiel, stress, infectie door stafylokokken, lotion die de huid ontvet, droge lucht, koude, ziekte, menstruatiecyclus.


Bron: Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie

 

Dermasilk® antibacteriële verbandzijde de meeste effectieve behandeling tegen eczeem.

Verminder eczeem en jeuk in één week
Dermasilk
® antibacteriële verbandmiddelen vermindert eczeem en jeuk in één week
 
Dermasilk® verbandmiddel wordt vergoed door uw zorgverzekeraar
Zorgverzekeraars vergoeden Dermasilk alleen op voorschrift van de behandelend arts.
Download en print hier de bestelkaart.

Beschikbaar voor zowel kinderen als volwassenen
Zoek hier het product dat u nodig heeft

Effecten bewezen in klinische studies
Medische studies tonen aan dat Dermasilk® antibacteriële verbandzijde zeer effectief is bij eczeem

Dermasilk®: remt bacteriegroei zonder bijwerkingen
Remt de groei van bacterie en schimmels
 
 

Downloads: