/ Home / Atopisch eczeem
Dermasilk® vermindert eczeem en jeuk in één week!

Atopisch eczeem


Atopisch eczeem komt meestal voor in het gezicht, op ellebogen en knieën. De rode, kruimelig, jeukende huiduitslag wordt meestal geconstateerd bij jonge kinderen. Het kan ook op latere leeftijd beginnen, maar dan vaak bij personen met astma, allergie of eczeem in de familie. Atopisch eczeem is soms vochtig en soms erg droog. Nieuw onderzoek geeft aan dat de fundamentele oorzaak van atopisch eczeem een erfelijke structureel defect van de huid is. Allergie kan een bijdragende factor zijn.

Hoe weet je wanneer het een atopisch eczeem is?
Om te helpen moet uw arts de diagnose van atopisch eczeem moet altijd jeuk en ook twee van de volgende criteria aanwezig zijn:
- ontstaan vóór de leeftijd van 2 jaar
- droge huid
- astma, eczeem of allergie bij de ouders of broers en zussen
- recente bevindingen van eczeem de ellebogen, knieën en / of in het gezicht.
 
Behandeling van atopisch eczeem
Vooropgesteld dient te worden dat atopisch eczeem een huidziekte is waarbij vele factoren een rol spelen. Er kunnen spontane verbeteringen en verergeringen optreden. Het is niet mogelijk atopisch eczeem met geneesmiddelen te genezen. De behandeling is gericht op het onderdrukken en beheersen van de verschijnselen, waardoor de klachten afnemen.
Wat kunt u zelf nog doen?
Een droge huid is een belangrijk kenmerk van atopisch eczeem. Door douchen en baden worden de natuurlijke huidvetten afgewassen, waardoor de droogte toeneemt. Geadviseerd wordt niet te lang te douchen, ook niet te heet en het liefst zonder zeep. Wél is het verstandig badolie te gebruiken.
Wollen en katoenen kleding veroorzaakt door de vele, korte vezels snel jeuk en kan daarom beter worden vermeden. Ook bij het dragen van afsluitende nylonkleding kan jeuk ontstaan. Het stuk krabben van de huid vindt vooral ‘s nachts plaats. Dit kan worden beperkt door de nagels goed kort te houden en verbandhandschoenen te dragen. Jeuk ontstaat niet alleen in bovengenoemde omstandigheden, maar soms ook als gevolg van allergische reacties. Het is van groot belang dat stoffen die allergische reacties veroorzaken zoveel mogelijk worden vermeden.
 
Bij een relevante voedselallergie is het gewenst dat er een diëtiste wordt ingeschakeld. Stressfactoren kunnen het eczeem nadelig beïnvloeden. Ergernis en emotionele gebeurtenissen zijn belangrijke factoren, waardoor de jeuk en het eczeem verergeren. Het is verstandig hulp te vragen indien er psychische problemen zijn. In sommige gevallen is de hulp van een psycholoog of medisch maatschappelijk werker aan te bevelen.

Wat zijn de vooruitzichten?
Atopisch eczeem kan sterk variëren in het beloop. Bij veel kinderen verdwijnt het eczeem na het tweede jaar, bij anderen zal de intensiteit afnemen in de lagere school periode. Soms is het eczeem jarenlang verdwenen om (tijdelijk) weer op te spelen op jongvolwassen leeftijd. Ook kan het eczeem blijven bestaan tot op volwassen leeftijd.

Bron: Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie

 
Dermasilk vermindert eczeem en jeuk zonder bijwerkingen.
 
Dermasilk heeft haar werkzaamheid in diverse medische studies aangetoond. Het resultaat is vergelijkbaar met corticosteriod crème behandeling. In de praktijk wordt Dermasilk in combinatie met corticosteriod crème gegeven, beide behandelingen vullen elkaar aan.
 
Dermasilk’s bacterie-en schimmeldodende behandeling (AEM5772/5 molecuul) wordt ook in de gezondheidszorg al meer dan 30 jaar gebruikt en de antimicrobiële werking is goed gedocumenteerd.
 
Kijk hier voor de laatste nieuwsbrief en nieuwtjes.
 
laatst bijgewerkt: 21 juni 2012
Downloads: